Architect Alkmaar
Paul Seuntjens

Nieuwbouw / Verbouwing / Interieur

Scrollen

De architect in Alkmaar voor u

Architect Alkmaar | Paul Seuntjens
Architect Alkmaar Architect Alkmaar Architect Alkmaar
Architect Alkmaar | Paul Seuntjens
Architect Alkmaar | Paul Seuntjens

Alkmaar is een stad waar architecten graag werken, omdat de mogelijkheden er groot zijn. Als architect in Alkmaar en interieurarchitect verbaas ik me echter soms wel over mooie ontwerpen die niet praktisch zijn. In een woning moet geleefd kunnen worden. De combinatie waarvoor ik heb gekozen door naast het ontwerpen van de buitenkant ook de binnenkant te kunnen invullen, biedt voor u vele voordelen. Functioneel maatwerk is waar het allemaal om draait. Ik ben ervan overtuigd dat de binnenkant van een woning vaak belangrijker is dan de buitenkant. Dat betekent dat een prachtig ontwerp voor de buitenkant extra veel vraagt voor het interieur.

Laat uw informeren over de nieuwe mogelijkheden door uw architect in Alkmaar

Uiteraard is er bij eenieder vandaag de dag aandacht voor het milieu. Duurzaam ontwerpen en bouwen is tegenwoordig heel goed mogelijk zonder de esthetische waarden uit het oog te verliezen. Een woning kan probleemloos energiezuinig gemaakt worden, zonder comfort te hoeven opofferen. Juist in zulke projecten is het van het grootste belang dat er een perfecte afstemming is tussen buitenkant en binnenkant. Kies daarom voor een architect in Alkmaar die ervaring heeft en weet wat er mogelijk is met de moderne technieken.

De architect in Alkmaar die weet wat u wilt

De jaren die ik bij de grotere architectenbureaus heb gewerkt, hebben mij veel geleerd. Ook dat je soms het risico loopt dat de communicatie met de cliënt niet optimaal verloopt. Met inmiddels 20 jaar ervaring weet ik dat servicegerichtheid begint bij het goed luisteren naar uw wensen. Dat kan zijn voor het ontwerp van een nieuwe woning, maar ook een verbouwing, een nieuwe keuken of een kast.

Functioneel maatwerk, wat wil dat zeggen?

Van een kast tot een kast van een huis is mijn motto. Maar dan altijd wel praktisch en bedoeld om de ruimte te gebruiken op de meest optimale wijze. Dat is waar functioneel maatwerk begint. Het gaat erom dat u optimaal gebruik kunt maken van de ruimte die u tot uw beschikking heeft. Oplossingen vinden voor uw problemen is een van de zaken in mijn beroep die het meeste voldoening geven. Daarvan profiteert u natuurlijk ook. Een architect in Alkmaar die uw wensen en gedachten vormgeeft en daarbij het praktische gedeelte niet uit het oog verliest.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u ook wel eens weten wat ik als architect in Alkmaar voor u zou kunnen betekenen? Neem gewoon vrijblijvend contact op.

Paul Seuntjens Logo

Architect en interieurarchitect

subtiel / evenwichtig / natuurlijk / doordacht

Paul Seuntjens heeft meer dan 20 jaar ervaring als architect én interieurarchitect. Hij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Daarna werkt hij onder meer bij bureau Premsela Vonk, Hans van Heeswijk architecten in Amsterdam en Jan Hoogstad in Rotterdam. Van 1996 tot 2007 was hij als ontwerper, architect en later ook als partner verbonden aan Architectuurcentrale Thijs Asselbergs.

In 2007 startte Paul onder zijn eigen naam zijn eigen bureau, hij werkte daarbij tot 2011 samen met Yolande Schuur. Zijn motto: “Denk vanuit wat je wilt en niet vanuit bestaande plannen of financiële beperkingen. Natuurlijk is het goed te werken met een budget. Maar probeer dat in het begin los te laten. Zo kom je tot het meest optimale ontwerp.”

Voor Paul zijn architectuur en interieur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat komt tot uiting in zijn ontwerpen: veel licht en ruimte, subtiele zichtlijnen, evenwichtig kleurgebruik, natuurlijke materialen en doordachte details, zowel binnen als buiten. Daarbij zoekt hij de optimale balans tussen esthetiek en functionaliteit. “Ramen en deuren moeten op een logische plek zitten, de routing moet vanzelfsprekend zijn en de relatie met de omgeving helder. Dat klinkt als een open deur, maar in de praktijk gaat dit toch vaak mis.”

Paul werkt graag voor particulieren. Ontwerpen begint voor hem met een goed gesprek. “De toekomstig bewoners zijn van begin tot einde betrokken. Ik wil er als team instaan: ik stuur en geef richting, de opdrachtgever beslist. Hij is de eindgebruiker en moet zich goed voelen bij het ontwerp.”

Paul Seuntjens

Paul Seuntjens
LinkedIn

Lid van de bna en van de bno

PassiefhuiscentrumAangesloten bij het Passiefhuiscentrum

Greep uit het werk