vormgeven tot de laatste schroef

werkwijze

van hoofdlijnen naar details

Ontwerpen begint voor Paul Seuntjens met de woonwensen van de toekomstig bewoner. De eerste stap is dan ook een goed gesprek. Want wat zijn de wensen en hoe kunnen ze gerealiseerd worden? Samen met de opdrachtgever onderzoekt Paul de mogelijkheden. Snel tevreden is hij niet; hij vraagt zich altijd af of het beter kan.

Na het eerste gesprek begint de ontwerpfase. Paul werkt altijd meerdere ideeën uit. Deze ontwerpen vormen de basis voor een tweede gesprek waarin knopen worden doorgehakt en keuzes gemaakt. Hieruit ontstaat een definitief ontwerp.

Of het nu gaat om een keuken of een heel huis, ontwerpen is veel meer dan een paar lijnen op papier zetten. Ontwerpen is vormgeven tot de laatste schroef.

ieder ontwerp wordt tot in de puntjes uitgewerkt

Elk detail wordt onder een vergrootglas gelegd en gespecificeerd. Paul: “Of het nu gaat om een keukenkast of een heel huis, een ontwerp is veel meer dan een paar lijnen op papier. Ontwerpen is vormgeven tot de laatste schroef.”

Na de ontwerpfase worden concrete afspraken gemaakt over de verdere invulling van de opdracht. Wil de opdrachtgever alleen een ontwerp? Of gaat het om een totaalplan inclusief het maken van werktekeningen, de aanvraag van vergunningen, de selectie van een aannemer en de begeleiding van de bouw? Paul: “Ik wil er gedurende het hele proces als team instaan: ik stuur en geef richting, de opdrachtgever beslist.”

villa Amstelveen

villa Bennebroek

appartement Amsterdam

appartement Amsterdam

villa Aerdenhout

bekijk meer projecten