villa Amstelveen

architectuur

Wat begon als een idee voor een dakkapel op onze oude tussenwoning, werd uiteindelijk een compleet nieuwe villa. Het was verbouwen, of verhuizen. Omdat verbouwen aan de tussenwoning te weinig extra ruimte zou opleveren, viel ons oog op een oude, slecht onderhouden villa. Ook hier was verbouwen noodzakelijk. Echter met het inzicht en advies van Paul, bleek slopen en nieuw bouwen relatief goedkoper en zou het huis ook aan de huidige woonwensen- en normen kunnen voldoen. ( energielabel, gebruik warmtepomp en zonnepanelen, geen gas ed)

Paul maakte optimaal gebruik van het bouwvlak, wist ruimte zeer efficiënt in te delen, werkte met daglicht en zichtlijnen, en al onze woonwensen te vertalen in een prachtig modern huis dat perfect past in de omgeving.Het speelse split level element van de oude villa wat wij wel erg leuk vonden, nam Paul mee in het ontwerp en vertaalde dit met een verhoogde woonkamer op de begane grond en een verhoogd “ouder” gedeelte op de verdieping. Hierdoor zijn alle plafonds hoog en geven de twee vides een fantastisch, ruimtelijk gevoel.

Ondanks het enorme woonoppervlak, voelen de ruimtes knus en gezellig. In nauwe samenwerking met ons verzorgde Paul ook de bouwbegeleiding. De communicatie met de aannemer was snel en helder. Paul zijn expertise ging ook verder in het huis bijv door de keuken en kasten te ontwerpen, te kiezen voor bepaalde kleuren op de muur en enkele opvallende “grapjes” zoals een op zijn kop hangende paardenlamp.Paul is zeer kundig, werkt netjes en snel, communiceert duidelijk en is daarnaast erg vriendelijk en gezellig. Na de bijna 2 jaar samenwerking missen wij hem af en toe nog wel eens.

Type
architectuur

Locatie
Amstelveen

bekijk meer projecten

villa Amsterdam

villa Haarlem

villa Zandvoort

stadswoning Amsterdam

villa Ilpendam

bekijk meer projecten