villa IJburg

Scrollen


Een kavel, richtlijnen van de gebiedsontwikkelaar en een uitgebreide lijst aan wensen, dat waren de ingrediënten waarmee Paul niet één maar vijf verschillende ontwerpen presenteerde. Deze rijkdom aan ideeën om uit te kiezen gaf ons vertrouwen om het proces uit de handen te geven en tegelijkertijd mee te sturen. Het ontwerp dat van binnenuit ontstond past bij hoe wij het liefst leven, maar gaat ook helemaal op in de omgeving alsof het er altijd al stond. Rustig ogend exterieur en een verrassend interieur met optimale balans tussen esthetiek en functionaliteit. Doordacht geplaatste raampartijen, functioneel speelse indeling van de vertrekken en een 4m hoog plafond zorgen voor een subtiele balans tussen een groots ruimtelijk effect en voldoende privacy. Paul heeft telkens weer naadloos aangevoeld wat wij wilden creëren en in het bouwproces bijgestuurd waar nodig was. Dankzij de fijne samenwerking, soepele uitvoering en het bijzondere resultaat smaakt dit creatieve proces naar meer. 

db 16620 306
db 16620 115
db 16620 119
db 16620 137
db 16620 101
db 16620 54
db 16620 48
db 16620 12
db 16620 8
db 16620 5
Paul Seuntjens Logo

Architect en interieurarchitect

subtiel / evenwichtig / natuurlijk / doordacht

Paul Seuntjens heeft meer dan 20 jaar ervaring als architect én interieurarchitect. Hij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Daarna werkt hij onder meer bij bureau Premsela Vonk, Hans van Heeswijk architecten in Amsterdam en Jan Hoogstad in Rotterdam. Van 1996 tot 2007 was hij als ontwerper, architect en later ook als partner verbonden aan Architectuurcentrale Thijs Asselbergs.

In 2007 startte Paul onder zijn eigen naam zijn eigen bureau, hij werkte daarbij tot 2011 samen met Yolande Schuur. Zijn motto: “Denk vanuit wat je wilt en niet vanuit bestaande plannen of financiële beperkingen. Natuurlijk is het goed te werken met een budget. Maar probeer dat in het begin los te laten. Zo kom je tot het meest optimale ontwerp.”

Voor Paul zijn architectuur en interieur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat komt tot uiting in zijn ontwerpen: veel licht en ruimte, subtiele zichtlijnen, evenwichtig kleurgebruik, natuurlijke materialen en doordachte details, zowel binnen als buiten. Daarbij zoekt hij de optimale balans tussen esthetiek en functionaliteit. “Ramen en deuren moeten op een logische plek zitten, de routing moet vanzelfsprekend zijn en de relatie met de omgeving helder. Dat klinkt als een open deur, maar in de praktijk gaat dit toch vaak mis.”

Paul werkt graag voor particulieren. Ontwerpen begint voor hem met een goed gesprek. “De toekomstig bewoners zijn van begin tot einde betrokken. Ik wil er als team instaan: ik stuur en geef richting, de opdrachtgever beslist. Hij is de eindgebruiker en moet zich goed voelen bij het ontwerp.”

Paul Seuntjens

Paul Seuntjens
LinkedIn

Lid van de bna en van de bno

PassiefhuiscentrumAangesloten bij het Passiefhuiscentrum

Greep uit het werk