villa Haarlem

Scrollen

Transformatie

Inmiddels drie huizen met Paul verbouwd en ingericht. De verbouwing van onze nieuwe woning in Haarlem is onlangs afgerond. Het is Paul gelukt om een totaal ander huis te creëren dan de vorige twee, dat echter meteen paste als een jas. Knap hoe hij een lelijk eendje heeft weten te transformeren in een mooie zwaan, hoe na een aantal ingrepen de verhoudingen weer klopten. Het voorheen witte huis is grijs geschilderd en steekt sober maar prachtig af bij het groen in de omgeving. Het groter dan grote kookeiland is center-piece en de eye-catcher van onze living. Gewaagd op de tekentafel, maar zeer goed uitgepakt na realisatie. Dank voor het mooie resultaat, en het was (weer) een feestje om met je samen te werken.

db 191018 142
db 191018 122
db 191018 25
db 191018 109
db 191018 96
db 191018 75
db 191018 40
db 191018 31
db 191018 125
Paul Seuntjens Logo

Architect en interieurarchitect

subtiel / evenwichtig / natuurlijk / doordacht

Paul Seuntjens heeft meer dan 20 jaar ervaring als architect én interieurarchitect. Hij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Daarna werkt hij onder meer bij bureau Premsela Vonk, Hans van Heeswijk architecten in Amsterdam en Jan Hoogstad in Rotterdam. Van 1996 tot 2007 was hij als ontwerper, architect en later ook als partner verbonden aan Architectuurcentrale Thijs Asselbergs.

In 2007 startte Paul onder zijn eigen naam zijn eigen bureau, hij werkte daarbij tot 2011 samen met Yolande Schuur. Zijn motto: “Denk vanuit wat je wilt en niet vanuit bestaande plannen of financiële beperkingen. Natuurlijk is het goed te werken met een budget. Maar probeer dat in het begin los te laten. Zo kom je tot het meest optimale ontwerp.”

Voor Paul zijn architectuur en interieur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat komt tot uiting in zijn ontwerpen: veel licht en ruimte, subtiele zichtlijnen, evenwichtig kleurgebruik, natuurlijke materialen en doordachte details, zowel binnen als buiten. Daarbij zoekt hij de optimale balans tussen esthetiek en functionaliteit. “Ramen en deuren moeten op een logische plek zitten, de routing moet vanzelfsprekend zijn en de relatie met de omgeving helder. Dat klinkt als een open deur, maar in de praktijk gaat dit toch vaak mis.”

Paul werkt graag voor particulieren. Ontwerpen begint voor hem met een goed gesprek. “De toekomstig bewoners zijn van begin tot einde betrokken. Ik wil er als team instaan: ik stuur en geef richting, de opdrachtgever beslist. Hij is de eindgebruiker en moet zich goed voelen bij het ontwerp.”

Paul Seuntjens

Paul Seuntjens
LinkedIn

Lid van de bna en van de bno

PassiefhuiscentrumAangesloten bij het Passiefhuiscentrum

Greep uit het werk