stadswoning Utrecht

Scrollen

“Ons huis past ons als een jas” zeggen de opdrachtgevers van deze moderne stadswoning in Utrecht. “We wilden een tijdloos huis met veel licht en ruimte en flexibel, zodat het mee kan groeien met de behoefte van ons gezin. Het hele proces was spannend maar ook leuk. Paul is service gericht, denkt mee over praktische oplossingen en is zeer betrokken tijdens de bouw; erg nuttig bij een zelfbouwproject. Tijdens het ontwerpproces begint Paul echt vanuit de behoefte en werkt dat uit via een totaalconcept naar de vormgeving tot in ieder detail. Paul denkt goed na over de ligging van het kavel en de indeling van de functies in de woning. Zo liggen de ruimtes waar je je terug kan trekken (speelkamer, woonkamer en badkamers) aan de achterzijde van de woning, terwijl de woonkeuken met hoog plafond aan de tuinkant ligt, waardoor er verbinding is tussen binnen en buiten. Op de bovenste verdieping hebben wij ons eigen ‘loft’: een grote slaapkamer met ensuite badkamer en dakterras. De indeling is speels, heeft leuke doorkijkjes en lange zichtlijnen. De buitenkant heeft een eigen natuurlijke uitstraling, waardoor het huis zich onderscheid van de rest.”

 DSC4839 1
_DSC4828-cropped
 DSC4822 1
 DSC4795 1
 DSC4787 1
 DSC4786
 DSC4766
 DSC4757
 DSC4717
 DSC4712
 DSC4673 1
 DSC4576
Paul Seuntjens Logo

Architect en interieurarchitect

subtiel / evenwichtig / natuurlijk / doordacht

Paul Seuntjens heeft meer dan 20 jaar ervaring als architect én interieurarchitect. Hij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Daarna werkt hij onder meer bij bureau Premsela Vonk, Hans van Heeswijk architecten in Amsterdam en Jan Hoogstad in Rotterdam. Van 1996 tot 2007 was hij als ontwerper, architect en later ook als partner verbonden aan Architectuurcentrale Thijs Asselbergs.

In 2007 startte Paul onder zijn eigen naam zijn eigen bureau, hij werkte daarbij tot 2011 samen met Yolande Schuur. Zijn motto: “Denk vanuit wat je wilt en niet vanuit bestaande plannen of financiële beperkingen. Natuurlijk is het goed te werken met een budget. Maar probeer dat in het begin los te laten. Zo kom je tot het meest optimale ontwerp.”

Voor Paul zijn architectuur en interieur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat komt tot uiting in zijn ontwerpen: veel licht en ruimte, subtiele zichtlijnen, evenwichtig kleurgebruik, natuurlijke materialen en doordachte details, zowel binnen als buiten. Daarbij zoekt hij de optimale balans tussen esthetiek en functionaliteit. “Ramen en deuren moeten op een logische plek zitten, de routing moet vanzelfsprekend zijn en de relatie met de omgeving helder. Dat klinkt als een open deur, maar in de praktijk gaat dit toch vaak mis.”

Paul werkt graag voor particulieren. Ontwerpen begint voor hem met een goed gesprek. “De toekomstig bewoners zijn van begin tot einde betrokken. Ik wil er als team instaan: ik stuur en geef richting, de opdrachtgever beslist. Hij is de eindgebruiker en moet zich goed voelen bij het ontwerp.”

Paul Seuntjens

Paul Seuntjens
LinkedIn

Lid van de bna en van de bno

PassiefhuiscentrumAangesloten bij het Passiefhuiscentrum

Greep uit het werk