woonhuis Haarlem

Scrollen

Wij hebben een huis uit 1918 in Haarlem dat qua functionele indeling niet klopte en waar we een modernere 'look' aan wilden geven. Paul heeft ons hierbij fantastisch geholpen. Hij heeft met oog voor detail en met respect voor de monumentale status, een prachtig 'nieuw' maar ook verrassend huis voor ons weten te creëren. Er is een prettige spanning ontstaan tussen oud en nieuw, die ook is doorgevoerd in de meubelkeuze. Finishing touch is de donkere kleurstelling die het niet al te grote huis een warme sfeer geeft maar verrassend genoeg ook een ruimtelijk effect. Het is leuk om met Paul samen te werken; hij luistert goed maar is ook eigenwijs genoeg om vernieuwend te kunnen zijn en zo een bijzonder resultaat op te leveren.

db_15316_23881
db_15316_23910
db_15316_23904
db_15316_23888
db_15316_23896
db_15316_23923
db_15316_23941
db_15316_23918
Paul Seuntjens Logo

Architect en interieurarchitect

subtiel / evenwichtig / natuurlijk / doordacht

Paul Seuntjens heeft meer dan 20 jaar ervaring als architect én interieurarchitect. Hij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Daarna werkt hij onder meer bij bureau Premsela Vonk, Hans van Heeswijk architecten in Amsterdam en Jan Hoogstad in Rotterdam. Van 1996 tot 2007 was hij als ontwerper, architect en later ook als partner verbonden aan Architectuurcentrale Thijs Asselbergs.

In 2007 startte Paul onder zijn eigen naam zijn eigen bureau, hij werkte daarbij tot 2011 samen met Yolande Schuur. Zijn motto: “Denk vanuit wat je wilt en niet vanuit bestaande plannen of financiële beperkingen. Natuurlijk is het goed te werken met een budget. Maar probeer dat in het begin los te laten. Zo kom je tot het meest optimale ontwerp.”

Voor Paul zijn architectuur en interieur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat komt tot uiting in zijn ontwerpen: veel licht en ruimte, subtiele zichtlijnen, evenwichtig kleurgebruik, natuurlijke materialen en doordachte details, zowel binnen als buiten. Daarbij zoekt hij de optimale balans tussen esthetiek en functionaliteit. “Ramen en deuren moeten op een logische plek zitten, de routing moet vanzelfsprekend zijn en de relatie met de omgeving helder. Dat klinkt als een open deur, maar in de praktijk gaat dit toch vaak mis.”

Paul werkt graag voor particulieren. Ontwerpen begint voor hem met een goed gesprek. “De toekomstig bewoners zijn van begin tot einde betrokken. Ik wil er als team instaan: ik stuur en geef richting, de opdrachtgever beslist. Hij is de eindgebruiker en moet zich goed voelen bij het ontwerp.”

Paul Seuntjens

Paul Seuntjens
LinkedIn

Lid van de bna en van de bno

PassiefhuiscentrumAangesloten bij het Passiefhuiscentrum

Greep uit het werk