villa Aerdenhout

Scrollen

Veel bergruimte

Door de hal iets te verkleinen en een opening te maken in de dragende muur tussen woonkamer en keuken, veranderde de begane grond van deze villa in één grote leefruimte. De dragende muur werd een kastenwand met veel bergruimte en een gashaard. Paul Seuntjens: “Ik kijk altijd goed naar de gebruikswaarde van een woning. Is de routing logisch? Komt er genoeg daglicht binnen? Zit de keuken op de juiste plek? Vaak kan met relatief kleine ingrepen een enorme verbetering optreden. Ik streef er altijd naar het maximale uit een woning te halen.”

005_img_6436_d
001_img_6408_a
006_img_6450_c
010_img_6430_a
009_img_6429_a
012_img_6444_a
020_img_6456_a
022_img_6474_a
Paul Seuntjens Logo

Architect en interieurarchitect

subtiel / evenwichtig / natuurlijk / doordacht

Paul Seuntjens heeft meer dan 20 jaar ervaring als architect én interieurarchitect. Hij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Daarna werkt hij onder meer bij bureau Premsela Vonk, Hans van Heeswijk architecten in Amsterdam en Jan Hoogstad in Rotterdam. Van 1996 tot 2007 was hij als ontwerper, architect en later ook als partner verbonden aan Architectuurcentrale Thijs Asselbergs.

In 2007 startte Paul onder zijn eigen naam zijn eigen bureau, hij werkte daarbij tot 2011 samen met Yolande Schuur. Zijn motto: “Denk vanuit wat je wilt en niet vanuit bestaande plannen of financiële beperkingen. Natuurlijk is het goed te werken met een budget. Maar probeer dat in het begin los te laten. Zo kom je tot het meest optimale ontwerp.”

Voor Paul zijn architectuur en interieur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat komt tot uiting in zijn ontwerpen: veel licht en ruimte, subtiele zichtlijnen, evenwichtig kleurgebruik, natuurlijke materialen en doordachte details, zowel binnen als buiten. Daarbij zoekt hij de optimale balans tussen esthetiek en functionaliteit. “Ramen en deuren moeten op een logische plek zitten, de routing moet vanzelfsprekend zijn en de relatie met de omgeving helder. Dat klinkt als een open deur, maar in de praktijk gaat dit toch vaak mis.”

Paul werkt graag voor particulieren. Ontwerpen begint voor hem met een goed gesprek. “De toekomstig bewoners zijn van begin tot einde betrokken. Ik wil er als team instaan: ik stuur en geef richting, de opdrachtgever beslist. Hij is de eindgebruiker en moet zich goed voelen bij het ontwerp.”

Paul Seuntjens

Paul Seuntjens
LinkedIn

Lid van de bna en van de bno

PassiefhuiscentrumAangesloten bij het Passiefhuiscentrum

Greep uit het werk