appartement Amsterdam

Scrollen

Custom-made

“Paul heeft voor mij een wandkast en een garderobekast ontworpen,” vertelt de bewoner van dit nieuwbouwappartement aan het IJ. “Daar is hij ontzettend goed in. Beide kasten zijn precies op maat en helemaal naar mijn wensen. Dat geldt ook voor de verlichting in mijn huis. Elke ruimte kreeg zijn eigen sfeer. De gang bijvoorbeeld waarin elke foto door een spot verlicht wordt, is net een galerie. Wat kleur betreft is Paul een expert. Zo wilde ik de zuilen in mijn huis wit maken, maar hij adviseerde donker grijs. Hierdoor springen ze er niet zo uit en vallen ze subtiel weg tegen de achtergrond. Heel mooi.”

DB_13913_11536
DB_13913_11563
DB_13913_11538
DB_13913_11545
DB_13913_11553
DB_13913_11523
DB_13913_11530
DB_13913_11560
Paul Seuntjens Logo

Architect en interieurarchitect

subtiel / evenwichtig / natuurlijk / doordacht

Paul Seuntjens heeft meer dan 20 jaar ervaring als architect én interieurarchitect. Hij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Daarna werkt hij onder meer bij bureau Premsela Vonk, Hans van Heeswijk architecten in Amsterdam en Jan Hoogstad in Rotterdam. Van 1996 tot 2007 was hij als ontwerper, architect en later ook als partner verbonden aan Architectuurcentrale Thijs Asselbergs.

In 2007 startte Paul onder zijn eigen naam zijn eigen bureau, hij werkte daarbij tot 2011 samen met Yolande Schuur. Zijn motto: “Denk vanuit wat je wilt en niet vanuit bestaande plannen of financiële beperkingen. Natuurlijk is het goed te werken met een budget. Maar probeer dat in het begin los te laten. Zo kom je tot het meest optimale ontwerp.”

Voor Paul zijn architectuur en interieur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat komt tot uiting in zijn ontwerpen: veel licht en ruimte, subtiele zichtlijnen, evenwichtig kleurgebruik, natuurlijke materialen en doordachte details, zowel binnen als buiten. Daarbij zoekt hij de optimale balans tussen esthetiek en functionaliteit. “Ramen en deuren moeten op een logische plek zitten, de routing moet vanzelfsprekend zijn en de relatie met de omgeving helder. Dat klinkt als een open deur, maar in de praktijk gaat dit toch vaak mis.”

Paul werkt graag voor particulieren. Ontwerpen begint voor hem met een goed gesprek. “De toekomstig bewoners zijn van begin tot einde betrokken. Ik wil er als team instaan: ik stuur en geef richting, de opdrachtgever beslist. Hij is de eindgebruiker en moet zich goed voelen bij het ontwerp.”

Paul Seuntjens

Paul Seuntjens
LinkedIn

Lid van de bna en van de bno

PassiefhuiscentrumAangesloten bij het Passiefhuiscentrum

Greep uit het werk