hoekhuis Rijswijk

Scrollen

Complete verbouwing

De bewoners van dit hoekhuis wilden hun keuken uitbreiden en vroegen Paul Seuntjens om advies. Hij bestudeerde het huis, luisterde uitvoerig naar hun wensen, maakte diverse schetsen en kwam met het voorstel de plattegrond van de begane grond om te draaien. “Paul zette ons denken op zijn kop en ook ons huis. Het werd een complete verbouwing.” De bewoners zijn blij met de nieuwe indeling. Ze hebben een grote woonkeuken en een sfeervolle woonkamer. “Het voordeel van Paul is dat hij architect is en interieurarchitect. Hij weet wat bouwtechnisch mogelijk is én hij heeft veel gevoel voor ambiance en beleving.”

DB_24914_0958
DB_24914_0985_3
DB_24914_1004
DB_24914_1022
DB_24914_0855_3
DB_24914_1028
DB_24914_1056
DB_24914_0949_2
Paul Seuntjens Logo

Architect en interieurarchitect

subtiel / evenwichtig / natuurlijk / doordacht

Paul Seuntjens heeft meer dan 20 jaar ervaring als architect én interieurarchitect. Hij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Daarna werkt hij onder meer bij bureau Premsela Vonk, Hans van Heeswijk architecten in Amsterdam en Jan Hoogstad in Rotterdam. Van 1996 tot 2007 was hij als ontwerper, architect en later ook als partner verbonden aan Architectuurcentrale Thijs Asselbergs.

In 2007 startte Paul onder zijn eigen naam zijn eigen bureau, hij werkte daarbij tot 2011 samen met Yolande Schuur. Zijn motto: “Denk vanuit wat je wilt en niet vanuit bestaande plannen of financiële beperkingen. Natuurlijk is het goed te werken met een budget. Maar probeer dat in het begin los te laten. Zo kom je tot het meest optimale ontwerp.”

Voor Paul zijn architectuur en interieur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat komt tot uiting in zijn ontwerpen: veel licht en ruimte, subtiele zichtlijnen, evenwichtig kleurgebruik, natuurlijke materialen en doordachte details, zowel binnen als buiten. Daarbij zoekt hij de optimale balans tussen esthetiek en functionaliteit. “Ramen en deuren moeten op een logische plek zitten, de routing moet vanzelfsprekend zijn en de relatie met de omgeving helder. Dat klinkt als een open deur, maar in de praktijk gaat dit toch vaak mis.”

Paul werkt graag voor particulieren. Ontwerpen begint voor hem met een goed gesprek. “De toekomstig bewoners zijn van begin tot einde betrokken. Ik wil er als team instaan: ik stuur en geef richting, de opdrachtgever beslist. Hij is de eindgebruiker en moet zich goed voelen bij het ontwerp.”

Paul Seuntjens

Paul Seuntjens
LinkedIn

Lid van de bna en van de bno

PassiefhuiscentrumAangesloten bij het Passiefhuiscentrum

Greep uit het werk