Paul Seuntjens in Eigen Huis & InterieurEen van mijn recente projecten, gerealiseerd op IJburg met en voor Edvina Babic en Martijn Spek, is gepubliceerd in het magazine Eigen Huis & Interieur nr. 9 van dit jaar. 

Bekijk het artikel (.pdf)

+ artikel eigen huis
eigen huis

tweede leven villa BennebroekIn Bennebroek is een oude villa door de nieuwe bewoners helemaal verbouwd naar een ontwerp van Paul Seuntjens.
Er is een uitbouw gerealiseerd aan de achterzijde waardoor de afgesloten keuken onderdeel is geworden van de totale leefruimte.
Door de grote glazen puien is het contact en het zicht op de grote tuin verbeterd en is de tuin meer bij het wonen getrokken.
Ook de maatwerkkeuken, maatwerkkasten, het lichtplan, de binnendeuren (Aluxdoors) en het materiaal- en kleurenpalet is door Paul bedacht.

villa_bennebroek1_2
villa_bennebroek2_1

metamorfose villa AerdenhoutEen bestaande villa is intern volledig verbouwd en ook de buitenzijde is aangepakt. Zonder vierkante meters toe te voegen, maar door een volledig nieuwe ruimtelijke indeling te maken, lijkt de villa van binnen groter geworden. Door nieuwe dakbedekking met geïntegreerde zonnepanelen, nieuwe stalen kozijnen op de begane grond en houten gevelafwerking lijkt ook de buitenzijde als nieuw.

villa aerdenhout2
villa aerdenhout1

villa AmsterdamDaar waar eens een sporthal stond zijn twee kavels vrijgegeven voor de bouw van 2 vrijstaande villa’s. Paul Seuntjens heeft de villa op de hoek ontworpen voor een gezin met drie kinderen. De donkere steen geeft de woning een stoer karakter.

villa amsterdam1 1
villa amsterdam2 1

villa AmstelveenHet was te ingrijpend om een bestaande villa uit de jaren 60 te verbouwen en dus is er door Paul Seuntjens een nieuwe villa ontworpen. Grote vides en een open structuur geven het huis een ruimtelijk karakter.

villa amstelveen1
villa amstelveen2 1

verbouwing villa NaardenDeze jaren 70 woning is intern verbouwd en uitgebreid met een aanbouw. De woonruimte is uitgebouwd richting de tuin waarmee het zicht op en naar de tuin is verbeterd.

villa naarden1 1
villa_naarden2

villa AmsterdamOp het kleine Rieteiland Oost op IJburg heeft Paul Seuntjens een woning ontworpen die door de split-level oplossing een ruimtelijke structuur kent met veel zichtlijnen en doorzicht. 

villa amsterdam3 1
villa amsterdam4 1

villa MaassluisDaar waar een vrijstaande woning met schuine kap uit de 60-er jaren stond heeft Paul Seuntjens een nieuwe woning ontworpen.

maasluis2
maassluis1
Paul Seuntjens Logo

Architect en interieurarchitect

subtiel / evenwichtig / natuurlijk / doordacht

Paul Seuntjens heeft meer dan 20 jaar ervaring als architect én interieurarchitect. Hij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Daarna werkt hij onder meer bij bureau Premsela Vonk, Hans van Heeswijk architecten in Amsterdam en Jan Hoogstad in Rotterdam. Van 1996 tot 2007 was hij als ontwerper, architect en later ook als partner verbonden aan Architectuurcentrale Thijs Asselbergs.

In 2007 startte Paul onder zijn eigen naam zijn eigen bureau, hij werkte daarbij tot 2011 samen met Yolande Schuur. Zijn motto: “Denk vanuit wat je wilt en niet vanuit bestaande plannen of financiële beperkingen. Natuurlijk is het goed te werken met een budget. Maar probeer dat in het begin los te laten. Zo kom je tot het meest optimale ontwerp.”

Voor Paul zijn architectuur en interieur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat komt tot uiting in zijn ontwerpen: veel licht en ruimte, subtiele zichtlijnen, evenwichtig kleurgebruik, natuurlijke materialen en doordachte details, zowel binnen als buiten. Daarbij zoekt hij de optimale balans tussen esthetiek en functionaliteit. “Ramen en deuren moeten op een logische plek zitten, de routing moet vanzelfsprekend zijn en de relatie met de omgeving helder. Dat klinkt als een open deur, maar in de praktijk gaat dit toch vaak mis.”

Paul werkt graag voor particulieren. Ontwerpen begint voor hem met een goed gesprek. “De toekomstig bewoners zijn van begin tot einde betrokken. Ik wil er als team instaan: ik stuur en geef richting, de opdrachtgever beslist. Hij is de eindgebruiker en moet zich goed voelen bij het ontwerp.”

Paul Seuntjens

Paul Seuntjens
LinkedIn

Lid van de bna en van de bno

PassiefhuiscentrumAangesloten bij het Passiefhuiscentrum

Greep uit het werk